Joop Groenen

Racing Pigeons

Slider

Geschiedenis

Joop Groenen zit al van kinds af aan in de duivensport. Een opgevangen Belg in 1962 was het startsein voor een glanzende carrière in de duivensport. Deze 'Belg' bleek namelijk eigendom te zijn van de meest beroemdste duivenliefhebbers aller tijden; de gebroeders Janssen uit het Belgische Arendonk. Met jongen uit deze duif wist Joop het Nationale Jeugdkampioenschap binnen te halen. Een mooiere stimulans kun je als beginnend liefhebber nauwelijks bedenken.

Joop is eigenlijk zijn hele leven al een succesvol duivenliefhebber geweest. Er gaat geen jaar voorbij of hij staat bij de kampioenen. Vooral de laatste 15 jaar staat er geen maat meer op. Kettinguitslagen aan de lopende band en dat tegen de zwaarste concurrentie. Zowel op regionaal als op landelijk niveau behoort hij tot de toppers. Op grond hiervan namen al heel wat duivensportjournalisten de moeite om Joop aan het lezerspubliek voor te stellen. Zowel in binnen- als buitenland is Joop Groenen een fenomeen.

Stamopbouw

De basis van het hok van Joop Groenen is gelegd in 1962 met een opgevangen duif van de Gebr. Janssen uit Arendonk. Gezien de enorme successen die met nazaten uit deze duif behaald zijn was de liefde naar het ras van de Gebr. Janssen geboren. Uit nazaten van deze duiven werd in 1991 "Jordan" geboren. Jordan werd in 1993 beste Asdoffer van Nederland. Hij won in dat jaar maar liefst 17 prijzen waarvan 8 keer de eerste prijs.

De President stamt ook uit de Gebr. Janssen familie. Lijn Oude Merckx. De kruising Jordan maal de President bracht Joop landelijk op een zeer hoog niveau. Zie de rubrieken "uitslagen en kampioenschappen" verder in deze website. Stil zittn is achteruit boeren dat beseft Joop terdege.

Een duif die zeker ook een grote inbreng heeft gehad in de huidige stam is "Harry". Hij is de vader van de "De Wonderzusjes "Alida" en "Ellen" respectievelijk 2e en 11e Nationale Asduif Jonge Duif NPO. De moeder van deze duiven is weer uit de lijn Jordan x Preident.

Maar waar haal je versterking als je al op zo'n niveau zit? Veel is uitgeprobeerd maar zoals zo vaak weinig is gelukt. De laatste tien jaar zijn met groot succes duiven in gebracht van Willem de Bruijn uit Reeuwijk. Uit nagenoeg al zijn toppers zitten nazaten. De belangrijkste zijn: Kleine Blauwe, Zidane, Blue Fame, Olympic Hurricane, Erika, Titan, Hestia, Jeroen, Blue Favori, Nauwelaertsdoffer, Isadora etc. De laatste succesvolle inbreng komt van Fr. Rutten uit zijn Koopman (lijn Kleine Dirk en Noble Blue) en Kannibaallijn.

Joop Groenen
Nassaustraat 19
6576 BP Ooij
T: +31 (0)24 663 17 30
E: info@joopgroenen.nl

Contact

Please, enter your name
Please, enter your phone number
Please, enter your e-mail address Mail address is not not valid
Please, enter your message